Polenta
s napařenou zeleninou přelitá omáčkou z fazolek mungo, zdobená
rukolou a dýňovými semínky
1)
polenta – z kukuřičné krupice namočené přes noc (cca
3x násobek vody) a vařené cca půl hodiny (dokud nestojí vařečka), ale může být
i instantní, jen nezapomeneme osolit, servírujeme nejlépe kopečkovací/zmrzlinovací
naběračkou,
2)
napařená zelenina – mrkev, cibuli či jinou zeleninu dle
možností a chuti dáme se zeleným kořením/bylinkami (tymián, oregano..., také lehce osolíme) na výparník a paříme do
měkka, přidáme k polentě,
3)
omáčka z fazolek mungo – uvařené fazolky (nejlépe s mořskou řasou wakame nebo kombu) slijeme, rozmixujeme, přidáme trochu kuzu (arrowroot, příp. kukuřičný
škrob), osolíme, přidáme česnek,
papriku, bobkový list; promícháme, přidáme rýžovou (sojovou nebo ovesnou) smetanu,
umeocet; krátce povaříme a poléváme,
4)
zdobíme dle chuti, semínka libovolná, rukolu nebo nějaký salátek můžeme stříknout olivovým olejem i
umeoctem.
Žádné komentáře:
Okomentovat