Tento provizorní blog již nahradila stránka www.bezobalu.org - pokračujte prosím na ni.

pátek 31. května 2013


Polenta s napařenou zeleninou přelitá omáčkou z fazolek mungo, zdobená rukolou a dýňovými semínky

1)   polenta – z kukuřičné krupice namočené přes noc (cca 3x násobek vody) a vařené cca půl hodiny (dokud nestojí vařečka), ale může být i instantní, jen nezapomeneme osolit, servírujeme nejlépe kopečkovací/zmrzlinovací naběračkou,
2)   napařená zelenina – mrkev, cibuli či jinou zeleninu dle možností a chuti dáme se zeleným kořením/bylinkami (tymián, oregano..., také lehce osolíme) na výparník a paříme do měkka, přidáme k polentě,
3)   omáčka z fazolek mungo – uvařené fazolky (nejlépe s mořskou řasou wakame nebo kombu) slijeme, rozmixujeme, přidáme trochu kuzu (arrowroot, příp. kukuřičný škrob), osolíme, přidáme česnek, papriku, bobkový list; promícháme, přidáme rýžovou (sojovou nebo ovesnou) smetanu, umeocet; krátce povaříme a poléváme,
4)   zdobíme dle chuti, semínka libovolná, rukolu nebo nějaký salátek můžeme stříknout olivovým olejem i umeoctem.
Nevíme, jestli je to dostatečně všestranně vyvážené, ale jedli jsme s chutí a nic nám z toho nebylo :).

Žádné komentáře:

Okomentovat